Togg'dan Yenilikçi Ön Sipariş Yöntemi: Trumore Duyuruldu


25 Nisan 2023
99129 kez okundu
Togg Trumore Nedir ve Ne İşe Yarar?
Oto Hayat

Ülkemizin yerli otomobil markası Togg, yeni nesil teknolojileri hayata geçirmeye devam ediyor. Yakın zamanda şarj istasyonu ağı olan Trugo markasını tanıtan Togg, ön sipariş süreci için de Trumore platformunu duyurdu. Peki, Trumore nedir ve ne işe yarar?

Trumore Platformu Nedir? Ne İşe Yarar?

trumore-platformu-nedir

 

Trumore; yapay zekâ, fintech, blockchain, IoT, NFT gibi teknolojilerle entegre edilmiş bir platform. Togg, Trumore platformu ile kullanıcı odaklı, akıllı ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı hedefliyor. Mobil uygulama olarak kullanıma sunulan platform, Togg araçlarının ön sipariş süreci için de kullanılacak.

 

Dünyanın en prestijli teknoloji fuarlarından biri olan CES 2023’e katılan Togg, Beyond X projesini dünyaya açtı. Proje kapsamında duyurulan Trumore platformu ise yenilikçi bir satış yönteminin kapılarını açacak. Yapılan açıklamaya göre kullanıcılar, Trumore platformu üzerinden katılacakları yarışma ve kura yöntemiyle Togg için ön sipariş verebilme hakkı elde edecekler. 

 

Ayrıca NFT koleksiyonu üzerinden de ön sipariş alınacak. Cumhuriyetin 100. yılına özel NFT koleksiyonu üretilecek ve açık artırma ile satışa sunulacak. NFT sahipleri ise 2023 adetle sınırlı olan Togg C SUV için ön siparişe katılma hakkı ve sıralama önceliği elde edecek. Bu süreç için de Trumore platformu kullanılacak.

 

Togg Trumore platformu; Earn.more, Go.more, Play.more ve Scale.more şeklinde dört alt başlığıyla birlikte tanıtıldı. Platformda birçok farklı deneyim bir arada bulunuyor. Şimdi, bu alt başlıkların detaylarına bakalım. 

Dijital Magnet Uygulaması: Earn.more

Earn.more, Trumore platformunun fintech çözümü olarak öne çıkıyor. Uygulamanın bu servisi altında yer alan e-cüzdan sayesinde kullanıcılar mobil ödeme ve araç içi ödeme yapabilecek, dijital varlık cüzdanı oluşturabilecek. Dijital varlık yönetim süreci ise ödül programları ile birlikte aktifleşecek. Kullanıcılar bu programlarla puan ve NFT gibi ödüller kazanabilecek. 

 

Trumore platformu kullanıcıları, Earn.more ile dijital magnet de kazanabilecek. Dijital magnet, klasik buzdolabı magnetlerinin dijitalleştirilmiş hâli olarak sunuluyor. Fakat bu magnetler, sürücülerin oluşturdukları rotaya, yolculuk deneyimine ve kişiye özel olarak oluşturuluyor. Uygulama bu aşamada Go.more fonksiyonu üzerinden de veri topluyor. 

Navigasyon Özelliği: Go.more

go-more-navigasyon

 

Go.more, Turmore platformunun kişiselleştirilmiş navigasyon hizmeti. Kişiye özel rota önerileri sunan Go.more üzerinden akıllı hizmetlere ulaşmak da mümkün. Kullanıcılar Go.more navigasyonu üzerinden şarj ağı, mobilite servisleri, restoran ve rezervasyon işlemleri gibi hizmetlere erişebilecek.

 

Go.more fonksiyonunda öne çıkan bir diğer detay ise tasarruf hesaplayıcı. Tasarruf hesaplayıcı özelliği üzerinden karbon salınımı, elektrik tüketimi, yol geçiş ücretleri gibi hesaplama servisleri kullanıcının hizmetinde olacak. 

Oyunlaştırma Servisi: Play.more

Trumore platformunun Play.more servisi, Togg’un “Dijital Art Mode” konsepti ile hizmete sunuluyor. Gündelik hayatı oyunlaştıran Play.more ile kullanıcılar “insan-teknoloji”, “akıl-kalp”, “doğu-batı” gibi kavramları oyunlar üzerinden deneyimleyecek. Ayrıca Play.more çatısı altında sigorta servisleri, akıllı yaşam çözümleri, sağlık uygulamaları, mobil ve araç içi oyunlar da bulunacak. 

İş Birliği Ekosistemi: Scale.more

Scale.more, Togg’un sürekli büyüyen iş birliği ekosistemini içerecek. Entegre kullanıcı deneyimi sunma hedefini gerçekleştirecek olan Scale.more servisi, kullanıcıların Togg’un anlaşmalı olduğu markalara ulaşmalarını sağlayacak. 


CES 2023 fuarında Togg ile ilgili yeniliklerin tanıtılmasının ardından yerli otomobillerin ne zaman yola çıkacağı ve hangi modellerin üretileceği yeniden merak konusu oldu. Konu ile ilgili açıklamalar Togg fabrikasının açılışında yapılmıştı. Detaylı bilgilere “Togg Yerli Otomobil Fabrikası Açıldı” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.