En Geniş Bagajlı SUV Modelleri


26 Mart 2024
4493 kez okundu
En Geniş Bagajlı SUV Modelleri - İkinciyeni Blog
Oto Bellek

Görsel Kaynak

Son yılların popüler araçları SUV’ler, geniş iç hacim ve bagaj kapasiteleriyle öne çıkıyorlar. Fakat SUV modellerinin hepsi için bunu söylemek mümkün değil. Öyle ki bazı kompakt tasarımlı SUV’ler ve mini SUV olarak bilinen modeller, otomobil seviyesinde küçük bagaj hacmine sahip olabilir. Bu nedenle SUV bagaj hacmi karşılaştırması yapmakta fayda var. Peki, bagajı en geniş SUV araçlar hangileri?

SUV Araçların Bagaj Kapasitesi ve Önemi

Geçmişte arazi aracı olarak bilinen SUV’ler, günümüzde sportif amaçlı araç olarak tanımlanıyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri, SUV’lerin günlük kullanımda daha fazla yer alması. Öyle ki neredeyse her markanın bir SUV modeli var. 

 

SUV araçlar, otomobil konforunda geniş iç hacim sunmaları sebebiyle oldukça kullanışlı. Çok geniş bagaj hacimlerine sahip olan bu modellerde arka koltukların fonksiyonel olması da bagaj hacmini artırma imkânı yaratıyor. Bu sebeple özellikle kampçılar ve kalabalık aileler için SUV modelleri tercih etmek ideal oluyor. 

 

SUV’lerde bagaj kapasitesinin önemi, aracın kullanım amacına bağlı olarak değişir. Şehir içinde geniş, ferah ve aynı zamanda güçlü bir araç kullanmak isteyenler de SUV modelleri tercih edebilirler. Fakat bu sürücü grubu, çok büyük bagaj hacmine pek ihtiyaç duymazlar. 

 

Söz konusu kampa gitmek, uzun yolculuklar yapmak veya sıkça tatile çıkmak olduğunda ise bagajın önemi bir hayli artar. Bu gibi kullanım amacı olanlar için bagajı en geniş SUV araçları listeledik.   

Bagajı En Geniş SUV Modelleri

Bir SUV’nin bagaj hacmi, ortalama bir otomobilden çok daha geniştir. Buna ek olarak SUV’lerde arka koltukların katlanma özelliği çok daha fonksiyoneldir. Katlanan koltuklar, bagaj hacmini neredeyse iki katına kadar çıkarabilir. Fakat koltuklar dik konumdayken bile bagaj kapasiteleri oldukça yüksek olur. 

İşte, en geniş bagajlı SUV modelleri:


  1. Skoda Kodiaq: 835 litre

  2. Volkswagen Touareg: 810 litre

  3. Audi Q7: 780 litre

  4. Volkswagen Tiguan Allspace: 760 litre

  5. Kia Sorento: 697 litre

  6. Hyundai Tucson: 620 litre

  7. Honda CR-V e-HEV: 579 litre


Listedeki değerler, araçların koltukları dik durumdayken sahip oldukları bagaj kapasitelerini gösteriyor. Şimdi, bu araçların bagaj kapasitelerinin kaç litreye kadar arttığına yakından bakalım. 

Skoda Kodiaq

EcoTourGörsel Kaynak

Listemizde iç hacmi en geniş SUV araç Skoda Kodiaq. Üç farklı versiyonu satışa sunulan Kodiaq, bu versiyonların tamamında 835 litrelik bagaj kapasitesi sunuyor. Koltuklar yatırıldığında genişleyen bagaj kapasitesi ise tam 2.065 litreye ulaşıyor. Geniş iç hacim konusunda fark yaratan Skoda Kodiaq, 2.788 mm dingil mesafesine sahip. Aracın uzunluğu 4.697, genişliği 1.882, yüksekliği ise 1.681 mm.

Volkswagen Touareg

EcoTourGörsel Kaynak

Volkswagen Touareg de en geniş SUV arabalar arasında yer alıyor. Yeterince geniş olduğu boyutlarından da anlaşılabilen Touareg, tam 810 litrelik bagaj hacmine sahip. Koltuklar katlandığında ise aracın bagaj kapasitesi 1.800 litreye yükseliyor. 4.878 mm uzunluğu, 1.984 mm genişliği ve 1.671 mm yüksekliği olan bu modelin 2.899 mm dingil mesafesi bulunuyor.  

Audi Q7

EcoTourGörsel Kaynak

Lüks araç konusunda fark yaratan Audi de Q7 modeli ile geniş bagajlı SUV araçlar listesinde yer alıyor. Audi Q7, 780 litrelik bagaj alanı sunuyor ve bu alan, koltuklar yatık haldeyken 1.908 litreye kadar artıyor. Aracın boyut özellikleri ise 5.072 mm uzunluk, 1.970 mm genişlik, 1.690 mm yükseklik ve 2.999 mm dingil mesafesi şeklinde sıralanıyor. 

Volkswagen Tiguan Allspace

EcoTourGörsel Kaynak

Otomotiv devi Volkswagen’in listemize giren bir diğer aracı da Tiguan Allspace. Sevilen model Tiguan’ın geliştirilmiş versiyonu olarak piyasaya çıkan Tiguan Allspace, 760 litrelik bagajıyla geniş alana ihtiyaç duyanlara hitap ediyor. Aracın bagajı 1.920 litreye kadar genişleyebiliyor. 4.728 mm uzunluğa sahip olan aracın genişliği 1.839 mm, yüksekliği ise 1.661 mm. 

Kia Sorento

EcoTourGörsel Kaynak

Şık tasarımıyla dikkat çeken Kia Sorento’nun iki farklı versiyonu da en geniş bagajlı SUV araçlar arasında yer alıyor. 5 koltuklu ve 7 koltuklu iki versiyonu bulunan Kia Sorento, bu iki araçta farklı bagaj kapasiteleri sunuyor. Aracın 5 koltuklu modeli 697 litre, 7 koltuklu modeli ise 608 litre bagaj hacmine sahip. Arka koltukların tamamı yatık konumdayken bu kapasiteler 2.085 litre ve 1.996 litreye ulaşıyor. 

 

Kia Sorento’nun hem 5 hem de 7 koltuklu versiyonu aynı dış boyutlarda. Aracın dingil mesafesi 2.815 milimetre. Genişliği 1.900, yüksekliği ise 1.695 mm olan Kia Sorento, 4.810 mm uzunluğuyla geniş bir iç hacme sahip. 

Hyundai Tucson

EcoTourGörsel Kaynak

Üç farklı versiyonuyla listemize giren Hyundai Tucson’un satışa sunulan bu versiyonlarının bagaj hacimlerini şöyle sıralayabiliriz:

 

Hyundai Tucson Bagaj Kapasitesi

Model Versiyonu

Bagaj Hacmi

Arka Koltuklar Yatırıldığında Bagaj Hacmi

Tucson 1.6 T-GDI Benzinli

620 litre

1.799 litre

Tucson 1.6 T-GDI Hibrit

616 litre

1.795 litre

Tucson 1.6 CRDi Dizel

598 litre

1.777 litre

Hyundai Tucson modellerinin iç hacimleri değişiyor olsa da dış ölçüleri aynı. Aracın 2.680 mm dingil mesafesi, 4.500 mm uzunluğu, 1.865 mm genişliği ve 1.650 mm yüksekliği bulunuyor. 

Honda CR-V e-HEV

EcoTourGörsel Kaynak

Listemizin bir diğer hibrit modeli de Honda’dan. Honda’nın klasikleşmiş CR-V modeli, hibrit motoru ile CR-V e-HEV olarak karşımıza çıkıyor. Honda CR-V e-HEV, sürücülere 579 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Arka koltuklar yatırıldığında genişleyen bagaj kapasitesi, 1.634 litreye ulaşıyor. Boyutları ile ferah bir SUV olduğunu gösteren CR-V e-HEV; 4.706 mm uzunluğa, 1.866 mm genişliğe, 1.684 mm yüksekliğe ve 2.700 mm dingil mesafesine sahip. 


Sıraladığımız en geniş bagajlı SUV araçları karşılaştırabilir, ihtiyacınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz. Tercih sırasında bagaj genişliğiyle birlikte fiyatlar da belirleyici olabilir. Bu noktada “En Ucuz SUV Modelleri” başlıklı yazımızdan bilgi alabilir, daha ekonomik seçeneklere ulaşabileceğiniz ikinci el SUV ilanları için ise ikinciyeni.com’u ziyaret edebilirsiniz.