Türkiye'de Üretilecek Yeni Otomobil: Mitsubishi Colt


25 Nisan 2023
100615 kez okundu
Türkiye'de Üretilecek Yeni Araba
Oto Bellek

Türkiye’de üretilip dünyaya açılan otomobillerin arasına bir yenisi daha ekleniyor. Üretimi durma noktasına gelen Mitsubishi, Türkiye’de üretilecek 2023 model Colt ile Avrupa yollarına geri dönecek. Peki, Mitsubishi Colt hangi fabrikada üretilecek ve ne zaman yollara çıkacak?

Mitsubishi Colt Nerede Üretilecek?

Avrupa pazarındaki yerini kaybeden Mitsubishi, eski başarısına ulaşabilmek adına yeni girişimlerini Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığına bıraktı. Ortaklık ise üretim kanadını Renault tarafına aktardı. Renault Group, Mitsubishi Colt için Bursa’daki OYAK Renault fabrikasının hazırlandığını açıkladı. 

 

Renault ve Nissan, 1999 yılında stratejik bir ortaklık kurdu. 2016’da Nissan, Mitsubishi’nin %34’lük hissesini alınca bu marka da ittifaka katıldı. Kurulan Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance doğrultusunda, Colt modelinin üretimi için en güçlü fabrikalardan biri seçildi. OYAK Renault fabrikasında ürettiği araçların %80’ini ihraç eden Renault, Mitsubishi’nin Avrupa’ya açılmasında da bu yolu kullanacak. 

 

OYAK Renault Bursa fabrikası, Megane Sedan modelini yakın zamanda Karsan fabrikasına aktarmıştı. Üretim hacmi oldukça yüksek olan bu otomobilin başka fabrikaya aktarılmasıyla açılan kapasite, Mitsubishi Colt ile doldurulacak. 

Üretim Ne Zaman Başlıyor?

Mitsubishi Colt için hemen harekete geçen Renault, fabrikasındaki Clio altyapısını kullanacak. Bu nedenle 2023 model Colt ile Renault Clio’nun bazı kozmetik benzerliklerinin olması bekleniyor. Yayımlanan ilk fotoğraf da bu beklentiyi destekliyor. Ayrıca aracın benzinli ve hibrit olmak üzere iki farklı versiyonu olacağı da haberler arasında yer alıyor. 

 

Türkiye’de üretilecek olan Mitsubishi Colt’un 2023’ün son çeyreğinde yollara çıkması bekleniyor. Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ortaklığının bu otomobil için asıl hedefi, Mitsubishi markasını Avrupa’da yeniden yükseltmek. Dolayısıyla Colt’un Türkiye’de satışa sunulacağı tarih henüz net değil. 


Türkiye’de, Mitsubishi Colt gibi Avrupa’ya ihraç edilmek üzere üretilen birçok otomobil bulunuyor. Bu otomobillere ve üretildikleri fabrikalara “Türkiye'de Üretilen Otomobil Modelleri” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.