Togg Yerli Otomobil Fabrikası Açıldı


24 Kasım 2022
305449 kez okundu
TOGG Yerli Otomobil Fabrikası Açıldı
Oto Hayat

Kuruluşundan itibaren yoğun bir çalışmanın dahilinde olan Togg fabrikası, 29 Ekim’de düzenlenen törenle açıldı.

Peki Togg fabrikası nerede, hangi ilde açıldı? Togg marka arabalar ne zaman yollara çıkacak? Sizin için bu sorulara cevaplar hazırladık.

Togg Fabrikası Nerede? Hangi İlde?

Togg araba fabrikası, otomobil üretiminde Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olan Bursa’da kuruldu. Fabrika Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Atatürk caddesi üzerinde bulunuyor. 

 

Fabrikayı ve üretimi destekleyen Togg Bilişim Vadisi Kocaeli Gebze’de, İleri Teknoloji Merkezi ise Ankara Çankaya’da yer alıyor. Ayrıca Almanya Stuttgart’ta da Toog’un Avrupa’daki merkezi bulunuyor. 

Togg Fabrikası Ne Zaman Açıldı?

togg-fabrikasi-ne-zaman

Togg otomobil fabrikası, 29 Ekim 2022 tarihinde açıldı. Açılış tarihi, yapılan büyük törenin daha da anlamlı olmasını sağladı. Açılışta Togg yönetimi, devlet erkânı ve birçok davetli yer aldı. 

 

Ayrıca cumhurbaşkanı, törene Togg’un ilk aracı C SUV ile geldi. Böylece törende, C SUV’un seri üretim bandından inmesi de kutlandı. Açılışta Togg’un sadece otomotiv değil; siber güvenlik, big data, blok zincir, fintech, akıllı şebekeler, mobilite çözümleri ve servisleri gibi alanlarda da hizmet vereceği duyuruldu. 

Togg Fabrikası Ne Zaman Üretime Başlayacak?

togg-fabrikasi-uretim

Togg’un üretileceği fabrikanın açılışıyla birlikte “Togg fabrikası ne zaman üretime başlayacak?” sorusu da cevaplandı. Fabrika, testlerin tamamlanmasıyla birlikte seri üretime başlayacak. Ayrıca açılışta Togg marka arabaların yaklaşık 5 ay sonra trafiğe çıkacağı da duyuruldu. Buna göre araçların, 2023’ün ilk çeyreğinde yollarda olması bekleniyor.


Şu ana kadar 3 modelin tanıtılmış olmasıyla birlikte fabrikada 5 farklı modelin üretiminin yapılması bekleniyor. Bunun yanında, tamamen elektrikli olma özelliği taşıyan Togg araçlar için Trugo şarj istasyonları da bazı noktalara kurulmuş durumda. Konu hakkında “Togg’'dan Yeni Bir Çözüm: Trugo Şarj İstasyonları” başlıklı yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.