En Faydalı Araba Uygulamaları


24 Kasım 2022
223447 kez okundu
En İyi Araba Uygulamaları
Oto Hayat

Hayatımızın birçok alanında bize kolaylık ve hızlı erişim imkânı sağlayan teknolojiyi hem araba kullanmak ve hem de araba almak için kullanabilirsiniz. Bunun için size araç yönetimi, navigasyon, ikinci el araç alma gibi konularda faydalı olacak en iyi araç uygulamalarını sıraladık. Bu uygulamaları akıllı telefonunuza indirin, araba kullanmayı kendiniz için çok daha keyifli hâle getirin.

 

En İyi Araba Kiralama Uygulaması

Aracınız olsun ya da olmasın, bir araba kiralama uygulamasına her zaman ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu konuda en iyi araç kiralama uygulaması önerilerinin başında Garenta yer alıyor. Garenta’nın iOS ve Android için kullanıma sunduğu mobil uygulama sayesinde araç kiralama işlerinizi kolayca halledebilirsiniz.

En İyi Navigasyon Uygulamaları

navigasyon-uygulamalari


Navigasyon uygulamaları dendiğinde akla gelenler; Yandex Navigasyon, Apple Harita ve Google Haritalar olarak sıralanıyor. En iyi harita uygulamasının hangisi olduğu ise bölgeye göre değişebiliyor. Çünkü her bir uygulamanın çok iyi çalışmadığı alanlar, ilçeler veya mahalleler gibi bölgeler bulunabiliyor. Bu nedenle sürücülerin mümkünse üç uygulamayı da akıllı telefonlarına indirmesi önemli.

Ayrıca harita uygulamaları çok sık güncelleniyor. Bu nedenle de otomatik güncelleme seçeneğini açmak yararlı oluyor. Aksi takdirde yeni gelen özellikler sürücüler tarafından kullanılamayabilir. 

Akıllı telefonunuz Apple marka ise Apple Harita, Yandex Navigasyon veya Google Haritalar uygulamalarını indirebilmeniz mümkün. App Store aracılığı ile indireceğiniz uygulamalardan kendinize en uygun olduğunu düşündüğünüz seçeneği kullanabilirsiniz. 

Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız da Google Play aracılığı ile Google Haritalar ve Yandex Haritalar uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Son olarak navigasyon uygulamaları ile gideceğiniz yerlerde yakında bulunan otoparklar gibi detaylara da ulaşabileceğinizi unutmayın.

 

En İyi Araç Yönetimi Uygulamaları

Bir araç yönetimi uygulaması olan Drivvo’da, aracınıza yaptığınız masrafları kaydedip hangi durumlar için ne kadar harcama yaptığınızı görebiliyorsunuz. Örneğin her yakıt alımında ya da bakım yapıldığında uygulamaya kayıt girip aracınızın dönemsel giderlerini görebilirsiniz. Raporların grafiklerle sunulduğu Drivvo, Android ve iOS için ücretsiz. 

En iyi araba uygulaması listesine girebilecek bir diğer uygulama olan Fuelio, size mükemmel bir yakıt takip sistemi sunuyor. Ne zaman ne kadar yakıt aldığınızı uygulamaya girmeniz hâlinde aracınızın yakıt tüketimini takip edebilirsiniz. Ayrıca harcadığınız yakıt ücretlerini görebilmeniz de mümkün. iPhone ve Android kullanıcıları bu uygulamayı indirebiliyor. 

 

Araç yönetimi konusunda HGS uygulamasından faydalanmanız da mümkün. Ücretli otoyollardan geçebilmek için aracınızda HGS etiketinin bulunması gerekiyor. Bu etiket ve geçişler ile ilgili işlemler ise HGS mobil uygulaması üzerinden yönetilebiliyor. Uygulama ile mevcut HGS bakiyenizi görüntüleyebilir ve online bakiye yüklemesi yapabilirsiniz. PTT tarafından hizmete sunulan uygulamaya Google Play ve App Store üzerinden ulaşabilirsiniz.

En İyi Müzik (Medya) Uygulamaları

En iyi müzik uygulaması listesinde genellikle Spotify ve YouTube Music ilk sıralarda yer alıyor. iOS ve Android işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlara indirilebilen Spotify ve YouTube Music, sevdiğiniz şarkılardan liste oluşturabilmenize izin veriyor. Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından olan Spotify ve YouTube Music hem ücretsiz hem de ücretli olarak kullanılabiliyor. 

Ücretsiz versiyonda liste oluşturmanız mümkün. Ücretli versiyondaysa hazırlanan listeler telefona indirilebiliyor ve müzik dinlerken internet kullanılmıyor. Spotify ve YouTube Music’e alternatif olabilecek diğer uygulamalar ise şöyle sıralayabiliriz:


  • Fizy

  • Deezer

  • Apple Music

  • Amazon Music

  • SoundCloud

Yardımcı Uygulamalar

apple-car-play-android-auto


Telefonunuzda yer alan uygulamaları multimedya ekranı üzerinden de kullanabilmek için
Apple CarPlay ve Android Auto desteğini kullanabilirsiniz. Her iki uygulamayla da gelen aramaları cevaplamanız veya Spotify gibi uygulamaları doğrudan multimedya ekranından kontrol edebilmeniz mümkün. Böylece telefona hiç bakmadan aracı kullanabilirsiniz.


Elektrikli araç kullanıcıları için şarj sürecini kolaylaştıran yardımcı uygulamalar da mevcut. Bu uygulamaların başında PlugShare geliyor.
PlugShare iOS ve PlugShare Android versiyonları ile yakınlarınızdaki şarj istasyonlarını görebilirsiniz. Aynı şekilde Şarj@TR ile de bu işlemi yapabilirsiniz. EPDK tarafından Google Play ve App Store üzerinden kullanıma sunulan Şarj@TR uygulaması ile şarj istasyonları hakkında lokasyon, ücret, müsaitlik durumu gibi detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Acil Durum Uygulamaları

Araba için mobil uygulamalar arasında en gerekli olanlardan biri de Mobil Kaza Tutanağı’dır. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmî uygulamalarından biri olan Mobil Kaza Tutanağı, olası bir trafik kazasını hızlıca kayıt altına almaya yarıyor. Çeşitli belgelerle uğraşma zahmetini ortadan kaldıran bu uygulam hem Play Store hem de App Store’da yer alıyor.

 

EOBD Facile isimli uygulamayı da acil durumlarda kullanabilirsiniz. Aracınızda arıza ışığı yandığında normal şartlarda bunun sebebini göremezsiniz. Fakat “ELM327 okuyucu” adı verilen küçük bir cihaz ve EOBD Facile uygulaması ile arızanın ne olduğunu kolayca görebilirsiniz. EOBD Facile uygulamasına App Store ve Google Play’den, ELM327 okuyucuya ise online alışveriş sitelerinden ulaşabilirsiniz.



En İyi İkinci El Araç Uygulamaları

ikinci-el-arac-uygulamasi


En faydalı otomobil uygulamaları arasında ikinciyeni.com da yer alıyor. Online olarak ikinci el araçları kolayca almak veya satmak için ikinciyeni.com’u kullanabilirsiniz. Pratik, hızlı ve tüm işletim sistemleri ile uyumlu olan ikinciyeni.com’da tüm araçlar için TSE onaylı ekspertiz hizmeti mevcut. 

Satılan araçların ilan detay sayfasında yer alan ekspertiz raporunda bulunanlar dışında herhangi bir hasar veya kusur fark etmeniz durumunda da iade hakkından yararlanabilirsiniz.

Hayalinizdeki ikinci el aracı almanızı veya aracınızı satmanızı sağlayacak ikinciyeni.com uygulamasını iOS veya Android işletim sistemine sahip telefonunuza indirebilirsiniz.


Araç kullandığınız süre dışındaki boş zamanlarınızı arabalarla ilgili bir eğlenceyle doldurmak istiyorsanız “En İyi 5 Araba Yarışı Uygulaması” başlıklı yazımızdaki uygulama önerilerine göz atabilirsiniz.