Togg'dan Yeni Bir Çözüm: Trugo Şarj İstasyonları


24 Ekim 2022
255288 kez okundu
Trugo Elektrikli Araç Şarj İstasyonları
Oto Hayat

Türkiye’nin yerli otomobil markası Togg, elektrikli araç kullanıcılarına müjdeli bir haber verdi. Yerli elektrikli araç şarj istasyonu ağı, Togg çatısı altında hizmete açılacak. Trugo markasıyla lisansı alınan şarj istasyonlarının kurulumu da başladı. Sizin için Trugo şarj istasyonları hakkındaki gelişmeleri derledik. 

Trugo Nedir?

trugo-nedir

 

Trugo, marka tarafından Türkiye’nin yüksek performanslı ve geniş kapsamlı şarj ağı şeklinde tanımlanıyor. Bu tanım, kurulacak olan Trugo şarj istasyonlarının ülke çapında geniş ağa sahip olacağını ve hızlı şarj imkânı sunma özelliğini de destekliyor. 

 

Girişimlerine Temmuz 2022’de başlanan Trugo, Togg çatısı altında bir marka olarak hizmet verecek. Başta Togg markalı elektrikli arabalar olmak üzere diğer elektrikli araba modellerini de destekleyecek.

 

Elektrikli araçları şarj etmenin hızlı yolu olarak düşünülen Trugo şarj cihazları, 25 dakikada %80 doluluk vadediyor. %100 yenilenebilir enerji sunan şarj üniteleri, yüksek hızlı DC şarj teknolojisini kullanıyor. Ayrıca cihazlar 180 kW güce sahip.

 

Trugo tarafından trafik yoğunluğuna bağlı olarak 25 ve 50 kilometre gibi aralıklarla yerleştirilecek olan cihazlar ile geniş bir elektrikli araba şarj istasyonu ağı hedefleniyor. Ekim 2022 itibarıyla 1000 adet, 2000 soketli şarj cihazının kurulum için hazır olduğu biliniyor. Bu cihazlar, 81 ilde belirlenen 600’den fazla lokasyona kurulacak.

81 İle 1000 Adet Trugo Şarj Cihazı

Togg Trugo şarj istasyonlarıyla ilgili açıklama, CEO M. Gürcan Karakaş tarafından yapıldı. Karakaş, bu girişimin ülkemizde uçtan uca elektrikli araç ile seyahat etmeyi mümkün kılma amacı taşıdığını söyledi. Aynı açıklamada 2023’ün ortasına kadar 81 ilde, 600’ün üzerinde noktada, toplamda 2000 soketle hizmet verecek 1000 adet Trugo şarj cihazının kurulacağı bilgisi de yer aldı. 

 

Togg markalı yerli araçların 2023’te yollarda olması bekleniyor. Yerli otomobillerimiz yola inmeden önce başka bir araç satın almak isterseniz ikincyeni.com’daki fırsatlara göz atabilirsiniz.