Yeni Austral Satışa Çıktı: Renault Austral Fiyatları ve Özellikleri


23 Haziran 2023
158761 kez okundu
Renault Austral 2023 Fiyatı ve Özellikleri
Oto Bellek

Renault’nun C-SUV segmentindeki yeni modeli Austral, Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni Renault Austral, sportif versiyonu ve hybrid motoruyla satışa çıktığı ilk günden itibaren dikkatleri çekmeyi başardı. Biz de sizin için Yeni Renault Austral’in özelliklerini ve fiyatlarını detaylı şekilde inceledik.

 

Austral’in Türkiye satış tarihi ile açıklama Renault MAİS tarafından yapılmış ve aracın 1 Haziran 2023 itibarıyla Türkiye’de satışa sunulacağı açıklanmıştı. 

 

Satışa çıkmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çeken Austral’in gelecekte En Çok Satan SUV Modelleri arasına girmesi bekleniyor. Açıklamada Renault’nun SUV gövde tipinde ve C segmentindeki temsilcisi olarak lanse edilen Austral’in, AUTOBEST 2023 Avrupa'nın Satın Alınacak En İyi Otomobili Ödülü’nü aldığı da duyuruldu. 

 

Buna ek olarak aracın Türkiye’de sportif Techno Esprit Alpine versiyonuyla ve yıldız siyah, mineral gri, demir mavi, alev kırmızı, sedef beyaz renkleriyle satılacağının bilgisi de paylaşıldı. Şimdi, bu bilgiler ışığında Austral’in öne çıkan özelliklerine yakından bakalım. 

Renault Austral Özellikleri

renault-astral-ozellikleri

 

Yeni Renault Austral, özellikleri ve tasarımıyla segmentinde öne çıkabilecek bir otomobil. SUV gövde tipinin ve C segmentinin hybrid modelleri arasına giren Austral, araca cesur bir hava kazandıran ön ızgaraya sahip. LED Pure Vision ön farlar ve siyah tavan ise aracın tasarımındaki imzalar arasında yer alıyor. 

Motor Özellikleri

Yeni Austral’daki 160 BG 12V Mild Hybrid motor seçeneği, farklı bir sürüş deneyimi vadediyor. Araçtaki Mild Hybrid teknolojisi; hafif alüminyum motor bloğunu, 12 V lityum iyon aküyü ve direkt enjeksiyonlu 4 silindirli 1.3 litre turbo benzinli motoru içeriyor. Aküden gelen enerjiyle ek tork gücü sağlayan motor, sürücünün dinamik bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlıyor. 

Sürüş Modları ve Destek Sistemleri

Austral Techno Esprit Alpine’de 20 adet gelişmiş sürüş destek sistemi bulunuyor. Park yardımı ve güvenlik sistemlerini de içeren bu sürüş destek sistemleri ile daha kontrollü bir sürüş deneyimi mümkün oluyor. Buna ek olarak araç, 4 farklı sürüş modu ile kişiselleştirilmiş sürüş deneyimi yaşatıyor. 

openR Teknolojisi ve Modüler Kabin Tasarımı

openr-teknolojisi

 

Yeni Renault Austral, 564 cm2 ekran alanına sahip sezgisel openR teknolojisiyle multimedya sisteminin kullanımını kolaylaştırıyor. Aracın bagaj hacmi de yolculuğu kolaylaştıran detaylar arasında yer alıyor. Austral’de 575 m³ hacme sahip bir bagaj bulunuyor. Modüler kabin tasarımı sayesinde arka koltuklar katlandığında bu hacim 1,525 m³ oluyor. 

Renault Austral Teknik Özellikleri

Yeni Renault Austral Techno Esprit Alpine’in öne çıkan teknik özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

 

2023 Model Renault Austral Techno Esprit Alpine Teknik Özellikler

Maksimum güç

116 kW (160 bg)

Motor

1.3 Mild Hybrid

Vites

Otomatik

Tork

270 Nm

Yakıt tüketimi

6,3 l/100 km

Çekiş tipi

Önden çekiş

Akü kapasitesi

12 V

Silindir hacmi

1333 cm3

Silindir sayısı

4

Emisyon standardı

EURO6

CO2 emisyonu

143 g/km

Lastik ebatları

235/45 r20

Maksimum hız

175 km/s

Hızlanma (0-100)

9,7 km/s

Koltuk sayısı

5

Kapı sayısı

5

Uzunluk

4510 cm

Genişlik

1825 cm

Yükseklik

1621 cm

Yerden yükseklik

226 cm

Dingil mesafesi

2667 cm

Yakıt deposu

55 litre

 

Austral, gelişmiş teknik özellikleri sayesinde yüksek performans sunuyor. Geniş iç hacmi ise konforlu bir sürüş için son derece uygun. Peki, yeni nesil teknolojilerle donatılmış Renault Austral Techno Esprit Alpine’in fiyatı ne kadar?

Renault Austral Fiyatları

renault-astral-fiyatlari

 

Austral, ülkemizde ilk olarak lansmana özel satış fiyatı ile sürücülerin beğenisine sunulmuştu. Aracın lansmana özel fiyatı 1 milyon 190 bin TL olarak belirlenmişti. Fakat Renault Austral fiyatları, kısa süre sonra güncellendi. İşte, Renault Austral Haziran 2023  fiyatları:


  • Renault Austral başlangıç fiyatı: 1.435.000 TL

  • Kablosuz şarj özelliği: 5.000 TL

  • Elektrikli bagaj kapağı: 9.000 TL

  • Kayar arka koltuklar: 16.000 TL

  • Hacim kazanımlı yedek lastik: 6.500 TL

  • Gelişmiş güvenlik paketi: 18.000 TL

  • Konfor paketi: 34.500 TL

  • Panoramik cam tavan: 21.500 TL

  • Yıldız siyah tavan rengi: 16.000 TL

 

 

Renault Austral Techno Esprit Alpine, tek versiyon olarak satışa sunulsa da ek paketler ile aracı daha donanımlı hâle getirmek mümkün. Aracın fiyatında etkisi olan bir başka konu ise üretim yeri. Renault’nun birçok modeli ülkemizde üretilirken Yeni Austral, İspanya’da üretiliyor. Dolayısıyla ülkemizde üretilen modellere göre daha yüksek fiyatlara satılabiliyor. 

 

Renault gibi pek çok markanın çeşitli modelleri ise ülkemizde üretiliyor. Kullandığınız aracın ülkemizde yerli parçalarla üretiliyor olmasına önem veriyorsanız araç satın almadan önce “Türkiye'de Üretilen Araba Modelleri” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.