2023'te En Çok Satan 10 SUV Araç


15 Aralık 2022
324318 kez okundu
2023 Türkiye'de En Çok Satan 10 SUV Araç
Oto Bellek

Türkiye’de son yıllarda hatchback ve sedan kasa tiplerine ek olarak SUV satışlarında da ciddi artışlar gözlemlenmeye başladı. Özellikle yerden yüksek konumları, geniş iç mekanları ve yüksek performansları ile öne çıkan SUV’lerin en çok satanlarını sizin için bir araya getirdik. En çok satan SUV modelleri 2023 yılında şöyle sıralanıyor:


  1. Fiat Egea Cross - 30.392 adet 

  2. Dacia Duster - 18.753 adet

  3. Peugeot 3008 - 14.144 adet

  4. Volkswagen T-Roc - 13.764 adet

  5. Nissan Qashqai - 9.224 adet

  6. Chery Tiggo 8PRO - 9.076 adet

  7. Citroen C3 Aircross - 6.352 adet

  8. Togg T10X - 5.604

  9. Cupra Formentor - 4.861 adet

  10. Kia Stonic - 4.375 adet

Fiat Egea Cross

fiat-egea-cross

Görsel kaynak

 

Ülkemizde çeşitli modelleri üretilen Fiat, 2023 en çok satan SUV araçlar listesine Egea Cross ile giriyor. Sedan modeli de çok sevilen araç, şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Egea Cross, 95 beygir güç ile 127 Nm tork üretiyor.

Dacia Duster

EcoTour

Görsel kaynak

 

Renault Grubu’nun bir üyesi olan Dacia, Renault’nun geliştirdiği 1.5 litrelik dCi dizel motor ile Duster’ı Türkiye’de sunuyor. Oldukça beğenilen SUV modelin motoru, düşük yakıt tüketimi ve yüksek performansı garanti edebilmesiyle tanınıyor. Buna ek olarak Dacia Duster’ın ikinci el pazarının güçlü olması da aracın daha çok satılmasını sağlıyor.

Peugeot 3008

EcoTour

Görsel kaynak

 

Fransız otomotiv grubu PSA Peugeot Citroen’in en büyük markalarından biri olan Peugeot, son yıllarda hızla talebi artan SUV pazarına geçtiğimiz yıllarda sert bir hamleyle girdi. 2008, 3008 ve 5008 gibi modelleri arka arkaya sıralayan marka, Avrupa genelinde büyük bir başarı yakaladı. 

Türkiye’de de oldukça başarılı olan markanın 3008 modeli, en çok satılan SUV araçlar arasında bulunuyor. Otomobil içerisinde yer alan 1.2 ve 1.6 litrelik PureTech motorlar ile 1.5 litrelik BlueHDi motorlar sayesinde aracın çok daha az yakıt tüketmesi, 2023’te en çok satan SUV modelleri arasında olmasında büyük bir etken. 

Volkswagen T-Roc

EcoTour

Görsel kaynak 

 

Volkswagen’in Avrupalı kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilen SUV pazarına yönelik çıkardığı son araçlardan olan T-Roc, markanın Tiguan gibi eski isimlerinin önünde yer alıyor. Sınıfının en iyi kabin hacimlerinden birine sahip olan T-Roc, özellikle döşeme renk paketleri ve multimedya ekranı ile beğeni kazanıyor.

Nissan Qashqai

EcoTour

Görsel kaynak

 

Nissan’ın en popüler modellerinden biri olan Qashqai, 2023 yılının çok satan SUV modelleri arasında yer buluyor. Kendine özgü tasarımıyla dikkat çeken Nissan Qashqai; Design, Skypack ve Platinum Premium olmak üzere üç farklı versiyonuyla satışa sunuluyor. Hibrit motor seçeneğinin de sunulduğu Qashqai, markanın da en çok satılan araçları arasında bulunuyor. 

Chery Tiggo 8PRO 

EcoTour

Görsel kaynak

 

Yıllar önce Türkiye pazarına giren fakat aradığını bulamayan Chery, Türkiye’den çekilmişti. 2023’te yeni modelleriyle tekrar pazara giren marka, Tiggo 8PRO modeliyle çok satan SUV listesine girmeyi de başardı. Elektrikli araçlarıyla da dikkat çeken markanın bu modelinde turbo benzinli bir motor bulunuyor. Yüksek performans göstermesi sebebiyle tercih edilen Tiggo 8PRO, tasarımıyla da öne çıkıyor. 

Citroen C3 Aircross

EcoTour

Görsel kaynak

 

Citroen’in birçok modelinin önüne geçen C3 Aircross SUV, çok satanlar listesinde de kendine yer buldu. Özgün tasarımıyla kullanıcıların dikkatini çeken araç, donatıldığı teknolojilerle de kullanıcılara keyifli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. C3 Aircross, konforlu olması sebebiyle de sıkça tercih ediliyor. 

Togg T10X 

EcoTour

Görsel kaynak

 

Yerli otomobil markamız Togg, 2023 yılı itibarıyla araç satışına başladı. Türkiye pazarında hızlıca yükselen markanın satıştaki tek modeli olan T10X, en çok satılan 10 SUV listesine girmeyi başardı. İlk olarak ön sipariş alınıp çekiliş yapılarak satılan Togg T10X’in yollardaki sayısı artmaya devam ediyor. 

Cupra Formentor 

EcoTour

Görsel kaynak

 

Ülkemizin sevilen markaları arasında yer alan Seat, 2023 itibarıyla hayatına Cupra ismiyle devam etme kararı aldı. Cupra markasıyla daha modern araçları satışa sunan firma, Formentor modeliyle başarı yakaladı. Sportif hatlara sahip dış tasarımının yanında sürüş destek sistemleriyle de donatılan Cupra Formentor, mat ve metalik renk seçenekleriyle satışa sunuluyor. 

Kia Stonic

EcoTour

Görsel kaynak

 

2023 yılının en çok satılan SUV modellerinden biri de tasarım ödülü almış olan Kia Stonic. 2018 Reddot ve iF Tasarım gibi ödüllerin sahibi olan Stonic’in oldukça kullanışlı bir iç hacmi var. LED ön ve arka farlarıyla krom ön ızgarası, araca karakteristik bir hava kazandırıyor. 8 inç dokunmatik multimedya ekranı, ısıtmalı direksiyon simidi, çarpışma önleme asistanı gibi özellikler de aracı sınıfının en iyilerinden biri yapıyor. 

Aradığınız SUV Modeline Hemen Sahip Olun

İkinci el otomobillere kolayca ulaşmanızı sağlayan ikinciyeni.com araçları arasında istediğiniz SUV modelini kolayca bulabilirsiniz. Üstelik ikinciyeni.com’da yer alan tüm araçların ekspertiz işlemleri, TSE onaylı eksperler tarafından yapılıyor ve satıştan sonra herhangi bir hata fark etmeniz durumunda ücretsiz olarak aracı iade edebiliyorsunuz.