Togg Sedan Modeli T10F Tanıtıldı


11 Ocak 2024
28762 kez okundu
Togg Sedan T10F Fiyatı ve Özellikleri
Oto Bellek

Görsel Kaynak

Yerli otomobil markamız Togg, yeni sedan modelini tanıttı. Uzun zamandır beklenen sedan Togg, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2024 fuarında “T10F” adıyla tanıtıldı. Böylece Togg modellerine ikinci seçenek eklenmiş oldu. Togg T10F’in çıkış tarihi ve fiyatı ile ilgili sorulara ise tanıtımdan sonra yapılan basın açıklamasıyla cevap verildi. 

 

Şimdi, yerli elektrikli sedan otomobil Togg T10F’in özelliklerine yakından bakalım. 

Togg T10F Özellikleri

SUV formundaki T10X modelinin satışa çıkmasından sonra Togg, sedan model için de çalışmalara başlamıştı. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan sedan Togg modeli T10F, CES 2024 fuarında tanıtıldı. T10F’in detaylı teknik özellikleri ise markanın resmi web sitesinde yayımlandı. Peki, yeni Togg elektrikli sedan otomobil T10F’in motor ve pil performansı nasıl?

Togg T10F Performans Özellikleri

Togg T10F, iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Arkadan itişli RWD ve dört çeker AWD seçenekleri bulunan T10F, her iki versiyonunda da farklı deneyimler vadediyor. T10F’in motor performans özellikleri şöyle:

 

Özellik

Togg T10F RWD (Arkadan İtiş)

Togg T10F AWD (Dört Çeker)

Motor

160 kW Tek Motor

320 kW Çift Motor

Beygir Gücü

218 ps

435 ps

0 - 100 km/s

7.2 saniye

4.6 saniye

Tork

350 Nm

700 Nm

Menzil

600 km*

600 km*

*Menzil mesafesi Togg testleri ile belirlenmiş olup nihai değerler resmi testler sonrası paylaşılacaktır.

Togg T10F Batarya Özellikleri

Togg T10F sedan elektrikli otomobil, batarya özellikleriyle de dikkat çekiyor. Güçlü bir pile sahip olacağı belirtilen araç, hızlı şarj teknolojilerini de destekliyor. T10F’in bataryası, 180 kW DC şarj soketi ile 28 dakikada %20’den %80 doluluğa ulaşıyor. 

 

Togg T10F batarya özelliklerinde asıl dikkat çeken nokta, aracın V2L (Vehicle to Load) teknolojisini de destekleyecek olması. Araçtan elektrikli aletlere enerji aktarımı olarak bilinen V2L teknolojisi, T10F’i bir enerji kaynağına dönüştürüyor. Bu sayede T10F’in pilindeki elektrik, başka bir elektrikli aracı şarj etmek veya çeşitli elektronik aletleri çalıştırmak için kullanılabilecek. 

Togg T10F Tasarım Özellikleri

EcoTour

Görsel Kaynak

 

Yeni yerli sedan otomobil Togg T10F, modern tasarımıyla da göze çarpıyor. Fastback tarzında bir tasarıma sahip olan araç, iki yeni Türkiye rengi ve kontrast tavan seçeneği ile geliyor. Ön ızgarası ve jant tasarımları ise araca sportif bir hava kazandırıyor. 

 

Aracın ön kısmında bağımsız MacPherson® süspansiyon, arka kısmında ise tamamen bağımsız ve çok bağlantılı entegre bir süspansiyon bulunuyor. Bu da dinamik ve zarif bir sürüş deneyimine imkân veriyor. 

 

T10X gibi C platformunda tasarlanan T10F C sedanın tasarımı için marka tarafından, “Türk kültürünü duygusal Doğu kültürü ve rasyonel Batı kültürü unsurlarıyla birleştirdiği” söyleniyor. Bu dış tasarıma, yenilikçi iç tasarım ögeleri eşlik ediyor. 

 

Konforlu koltuklarının yanında T10F, yenilenen direksiyon simidi ile birlikte ısıtmalı direksiyon seçeneğini de barındırıyor. T10X’te olduğu gibi bu modelde de uçtan uca ekran deneyimi sunuluyor. Aracın kokpitinde 12,3 inç’lik gösterge ekranı ve 29 inç’lik bilgi-eğlence ekranından oluşan 41,3 inç uçtan uca ekran bulunuyor. Ayrıca 8 inç boyutunda kontrol ekranı da mevcut.

 

Togg T10F modelinin yol videosu da Togg resmi YouTube kanalından yayımlandı. Aracın tasarım detayları bu videoda net bir şekilde görülüyor.

Karşınızda #T10F

Togg T10F Teknolojik Özellikler

Togg, elektrikli sedan modeli T10F’te de yeni nesil teknolojilere yer veriyor. Araçta yer alan teknolojilerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:


  • V2L (Vehicle to Load)

  • Araç içi sosyal kamera

  • Snapdragon işlemcili dijital kokpit

  • Yüksek hızlı mobil internet

  • Wi-Fi hotspot

  • Trumore uygulaması ile aracı çalıştırma

  • Isıtmalı direksiyon simidi

  • Trumore ile fintech, insurtech, blokzinciri, IoT ve yapay zekâ gibi teknolojilere erişim

Togg T10F Çıkış Tarihi

Togg T10F için kesin bir çıkış tarihi verilmedi. Fakat Togg tarafından yapılan açıklama ile T10F’in 2025 yılında satışa çıkmasının planlandığı bildirildi. 2025 yılında ilk olarak Türkiye’de satışa sunulacak olan Togg T10F, sonraki dönemlerde başta Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde de satışa çıkacak. 

Togg T10F Fiyatı

Yerli sedan otomobil Togg T10F fiyatları için herhangi bir açıklama yapılmadı. Çıkış tarihi net olarak belli olmadığı için fiyat konusunda da tahmin edilebilen bir tutar bulunmuyor. Togg T10F fiyatının da T10X’te olduğu gibi piyasa şartlarına göre belirlenmesi ve kendi sınıfında ulaşılabilir bir alternatif olması bekleniyor. 


Togg sonrasında yerli otomobil markalarımızın sayısı da artmaya başladı. Bu nedenle gelecekte çok sayıda yerli otomobil alternatifi olması bekleniyor. Söz konusu alternatiflerden birine de T10F gibi 2025 yılında satışa çıkacağı duyurulan Amperino C-100’ü örnek olarak gösterebiliriz. Amperino C-100 hakkında detaylı bilgiye “Motor Ehliyetiyle Kullanılabilen Yerli Otomobil: Amperino C-100” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.