James Bond Filmlerinde Kullanılan Otomobiller


13 Eylül 2021
283743 kez okundu
James Bond Filmlerinde Kullanılan Otomobiller
Oto Bellek

Kaynak

Tüm dünyada yarım asırdır büyük bir beğeniyle izlenilen James Bond serisinin öne çıkan ilk yönü oyuncu seçimidir. Bu konuda büyük hassasiyet gösterilir ve birçok kriter üzerinden değerlendirme yapılır. Bond olacak kişi seçildikten sonra ikinci sırayı araçlar alır. Bond, özel teknolojilere sahip araçları kullanarak kendisine verilen görevleri yerine getirmeye çalışır. Sizin için James Bond filmlerinde kullanılan arabalar arasında en önemlilerini, teknik detaylarıyla birlikte ele aldık.

1) Sunbeam Alpine


EcoTour
Kaynak

1962 yılında çekilen Dr. No filminde görücüye çıkan araç, uzun yıllar o dönemin Bond’u ünlü oyuncu Sean Connery ile özdeşleşmişti. İki kapılı roadster bir araç olan Sunbeam Alpine, 2.3 litrelik motoru ile toplam 97.5 HP beygir gücü üretebiliyordu.

2) Bentley Mark IV


EcoTour
Kaynak

Sean Connery’nin Bond serisinde oynadığı ikinci film olan Rusya’dan Sevgilerle, ülkemizde çok sayıda sahneye sahip olması nedeniyle özel bir öneme sahip. Rusya’dan Sevgilerle filminde kullanılan yeşil renkli araç ise 4.3 litrelik motor ile sunulan Bentley Mark IV.

3) Toyota 2000 GT


EcoTour
Kaynak

Sean Connery’li filmler arasında en beğenilenlerden olan ve “Sean Connery is James Bond” sloganı ile duyurulan İnsan İki Kere Yaşar filminde kullanılan Toyota 2000 GT modeli, marka tarafından 1965 yılında tanıtılmıştı. Görünüm dışında motor açısından da oldukça başarılı olan 2000 GT, 2.3 litrelik motoru ile tam 148 beygir güç ve 175 Nm tork üretebiliyor. Maksimum 217 km/s hıza ulaşabilen araç, bir dönem Bond ile adeta özdeşleşmişti.

4) Aston Martin DBS


EcoTour
Kaynak

Connery’den sonra Bond olma sırası George Lazenby’nin olmuştu. Kraliçe’nin Hizmetinde adlı filmde kendini gösteren Lazenby’nin en büyük yardımcılarından biri ise Aston Martin DBS’ti. Farları ve uzun kaputu ile öne çıkan araç, 3995 cc’lik motoru sayesinde 280 beygir güç ve 390.5 Nm tork üretebiliyordu.

5) Ford Mustang Mach 1


EcoTour
Kaynak

Ölümsüz Elmaslar filmi, adıyla aynı olan şarkısı ve efsanevi Ford Mustang Mach 1 sahneleriyle akıllarda yer etmeyi başarmıştı. Amerikan tipi denen ve 7 litreye kadar ulaşan devasa motorlarla sunulan araç, 375 beygir gibi akıl almaz bir güç ve 610 Nm gibi çok sık karşılaşılmayan torku ile hem filmi izleyenleri hem de kullanıcıları adeta büyülemişti.

6) Aston Martin V8


EcoTour
Kaynak

Yaşayan Gün Işıkları adı ile tüm dünyanın ilgisini toplamayı başaran ve Timothy Dalton’un başrolde olduğu film, birçok kişinin aklında Aston Martin V8 ile yer etmişti. John Glen’in yönetmenliğini üstlendiği filmde Bond tarafından kullanılan araç 5.3 litrelik V8 motora sahip. Ayrıca Aston Martin V8, 315 HP beygir güç üretebiliyor.

7) BMW Z3


EcoTour
Kaynak

Pierce Brosnan’ın Bond olduğu ve Martin Campbell tarafından yönetilen Altın Göz, serinin 17. filmi. 355 milyon dolar bütçesi ile öne çıkan filmde BMW Z3 kullanılmıştı. Araç; 3.2, 2.5 ve 1.9 litre gibi farklı büyüklüklerde motorlara sahip.

8) Ford Fairlane


EcoTour
Kaynak

Başka Gün Öl filminde de karşımıza çıkan Pierce Brosnan, 1957 model Ford Fairlane ile geçmişe göz kırpmıştı. 5.8 litrelik V8 motora sahip olan araç, çift renkli üstü açık tasarımı ile nostalji arayan Bond hayranlarını etkilemeyi başarmıştı.

9) Aston Martin DBS V12


EcoTour
Kaynak

Bond efsanesine hayat veren son oyuncu olan Daniel Craig’in gövde gösterisi yaptığı Quantum of Solace, 7 Kasım 2008 tarihinde Türkiye’de gösterime girmiş ve büyük beğeni kazanmıştı. Filmde kullanılan otomobillerden olan Aston Martin DBS V12 ise Bond serisinin hakkını veriyor. 5.9 litrelik V12 motor ile sunulan araç, 510 HP beygir güç ve 570 Nm tork üretebiliyor.

10) Aston Martin DB5


EcoTour
Kaynak

Daniel Craig’in başrolde olduğu Skyfall filminde gördüğümüz Aston Martin’in bir başka modeli olan DB5, filmin 200 milyon dolarlık bütçesinde ufak da olsa bir yer kaplıyor. Sam Mendes’in yönetmenliğindeki filmde kullanılan 1963 model Aston Martin DB5, 4 litrelik motoru ile 282 HP beygir güç ve 390 Nm tork üretebiliyor.