Gerçek Kişisel Otomobil Markası: Rolls-Royce


13 Eylül 2021
272103 kez okundu
Gerçek Kişisel Otomobil Markası: Rolls-Royce
Oto Bellek

Kaynak

20. yüzyılın başında, motorlara takıntılı olan başarılı İngiliz mühendis Charles Rolls ile Birleşik Krallık’ın ilk motorlu araç satıcısı Henry Royce’u bir araya getiren kader miydi bilinmez; ama bu birlikteliğin İngiliz otomobil sektörüne yaptığı hizmetler unutulmayacak kadar büyük. Ortaya çıkardıkları Rolls-Royce markası, son yüzyılın en prestijli isimlerinden birine dönüşmüş durumda.

Rolls-Royce, kendini zirveye konumlandırmayı başardı. Dünyadaki en varlıklı insanların garajında mutlaka bir Rolls-Royce bulunmasının nedeni de bu. Peki, Rolls-Royce’un başarısı sadece konumlandırma ile mi alakalı? Kesinlikle hayır. Rolls-Royce, çağımızın en sağlam ve güçlü motorlarını yapıyor. Bu savı destekleyen kanıtları bulmak için küçük bir araştırma yetiyor: 1904 yılında kurulmuş fabrikadan 1906 yılında çıkan ilk Rolls-Royce olan The Silver Ghost’un motoru günümüzde hala çalışıyor.

1907 yılında “Dünyanın En İyi Otomobili” olarak tanımlanan The Silver Ghost, bu unvanını Londra ve Glasgow arasında motorunu hiç durdurmadan 27 kez gidip gelmesine borçlu.

Rolls-Royce Phantom Ortaya Çıkıyor

EcoTour

Kaynak

1930’lu yıllara gelindiğinde ortaya çıkan Phantom modeli, otomobil dünyasını adeta büyüledi. Sektöre ilham veren Rolls-Royce, deniz ve kara üzerindeki motorlarla ilgili dünya rekorlarını kırmaya da devam ediyordu.

1950’li yıllara gelindiğinde İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından tercih edilen Rolls-Royce, rüştünü en asil şekilde ispatlamış oldu. 1960’lı yıllarda Rolls-Royce sahibi olmak, artık bir statü belirtisi olarak görülüyordu. Dünyaca ünlü aktörler, aktrisler, müzisyenler, kısacası süperstarlar, Rolls-Royce otomobillerini, başarılarının bir sembolü olarak yansıttılar.

Başarılarla dolu yaklaşık yüzyılın ardından 1990’lı yıllara gelindiğinde Rolls-Royce, otomobil üretim haklarını BMW grubuna sattı. O günden beri Rolls-Royce arabaları, BMW Group altında üretilmeye devam ediyor.

Rolls-Royce Otomobillerinin Özellikleri

EcoTour

Kaynak 

Rolls-Royce araba özellikleri denilince akla ilk olarak mükemmellik, ardından da dayanıklılık gelir. Rolls Royce otomobillerde kullanılan her materyal en üst kaliteden seçilir. Rolls-Royce otomobiller sessizdir, dengelidir ve harika bir yol tutuşuna sahiptir. Abartılı bir efsaneye göre Rolls-Royce otomobil kaputuna konan yumurta, araç hareket halindeyken bile düşmez. Rolls-Royce otomobillerinin iç dizaynı da tam anlamıyla büyüleyicidir. Koltuklarında kullanılan deri malzemeler bile sadece özel hayvan yetiştiricilerinden elde edilir.

Bu otomobillerin yan taraflarında yer alan çizgiler ise tek bir kişi tarafından hazırlanır. Sadece ufak bir destek alınarak hazırlanan çizgiler, tamamen hatasızdır ve bu alanda insan işçiliğinin en üst seviyesidir. Ancak çizgiyi hazırlayan kişi yaşlandığı için günümüzde bir çırak yetiştiriyor ve gelecek yıllarda çırağın, ustanın yerini alması bekleniyor.

Rolls-Royce’u Farklı Kılan Nedir?

Rolls-Royce ile diğer otomobil modelleri arasında en büyük fark, Rolls-Royce’un isteğe göre tamamen kişiselleştirilebilmesidir. Dileyen kullanıcılar aracın kabin tavanını doğdukları günün yıldız haritasını yerleştirebilir ya da istedikleri herhangi bir materyalin aracın dışında veya içerisinde kullanılmasını talep edebilir.

Rolls-Royce içerisinde kullanıcı özellikle belirtmediği sürece konsol ya da herhangi bir parça için gerçek materyaller kullanılır. Yani ahşap görünümlü plastik ya da ahşap kaplı plastik değil, gerçekten ahşap malzeme kullanılır. Öyle ki aracın bu kısımlarına dönem dönem zımpara ve vernik gibi malzemelerle bakım yapılması gerekir.

Asilliğin Sembolü: Rolls-Royce Otomobil Modelleri

 

EcoTour

Kaynak

Geçmişten günümüze sembol haline gelmiş birçok Rolls-Royce araba modeli bulunur. İşte, otomotiv sektörünün lüks ve ihtişam simgesi olan Rolls-Royce araba modelleri:

 

Rolls-Royce Phantom


EcoTour

Kaynak

Rolls-Royce Phantom, ultra premium sedan sınıfının zirvesidir. Uçakların business class bölümünde kullanılan yatar koltukları, bir ayna gibi parlaması için piyano boyasıyla boyanan gövdesi ve 2018’de “Dünyanın En Sessiz Motoru” unvanını almış motoruyla Rolls-Royce Phantom; tanıtıldığı 1925 yılından beri bir otomobilin ulaşabileceği zirveyi belirliyor.

Rolls-Royce Phantom’un, Drophead ve Coupe şeklinde iki farklı versiyonu daha bulunuyor. Phantom Drophead üstü açık bir versiyon. Araç, klasik Phantom’a göre daha sportif bir tasarım ile sunuluyor. Phantom Coupe ise sedan bir aracın coupe versiyona çevrilmesi gibi klasik bir yöntemden yararlanılarak üretiliyor. Ancak Rolls-Royce ayrıcalıkları burada da öne çıkıyor. Çünkü araç, içerisinde yer alan V12 motor ile 454 beygir güç üretebiliyor.

Rolls-Royce Cullinan


EcoTour

Kaynak

Rolls-Royce SUV ailesinin en güçlü üyesi Cullinan, çöllerden dağlık arazilere kadar her zorlu koşulda mükemmel sürüş deneyimi sağlayan bir model. Güçlü yol tutuşu ile National Geographic belgesellerine ilham olan Cullinan, özgürlüğü ifade eden Rolls Royce amblemini dünyanın zorlu yollarında taşımak isteyenlere özel bir otomobil. Araç diğer tüm Rolls-Royce modelleri gibi yüksek performans ve zarafeti bir arada sunuyor.


 

Rolls-Royce Ghost

 

EcoTour

Kaynak

Ultra lüks sedan segmentinin en iyilerinden Rolls-Royce Ghost, 2009 yılındaki lansmanından bu yana geliştirilmiş modelleriyle gerçek konforu arayanlara hitap ediyor. 2018 tarihli Ghost’un yeni modeli, 6.6L çift turbo V12 motoruyla 100 km/s hıza 4.7 saniyede çıkacak kadar hızlı ve güçlü. Aracın iç konforu ise her zamanki Rolls-Royce kalitesinde. Yani tek kelime ile mükemmel.

Rolls-Royce Wraith

 

EcoTour

Kaynak

Süper lüks coupe segmentinin en özel otomobillerinden Rolls-Royce Wraith, marka tarihinin en güçlü ve hızlı modellerinden. Süper lüks yat tasarımından ilham alınmış dış gövdesi ve tıpkı bir kamara gibi görünen iç mekanıyla Wraith, otomobil aşkını deniz tutkusuyla birleştirmek isteyenlerin beklentilerini karşılıyor.

Rolls-Royce Dawn

 

EcoTour

Kaynak

Üstü açık coupe otomobilin alabileceği en asil form: Rolls-Royce Dawn… Hayatın her saniyesinden keyif alanlar için özel olarak tasarlanan Dawn, dünyanın en iyi derileriyle kaplanmış koltukları ve neredeyse hiç ses çıkarmayan motoruyla tam bir centilmen.

Rolls-Royce Türkiye’de Ne Durumda?


EcoTour

Kaynak

Rolls-Royce, Türkiye’de Rolls-Royce Motor Cars İstanbul adı altında hizmet sunuyor. Kendine özel bir otomobil tasarlamak isteyenler, Rolls Royce otomobillerin ön siparişini bu firma üzerinden veriyor. Ünlü Türk koleksiyonerlerin garajında mutlaka bulunan Rolls-Royce ile yollarda karşılaşmak ise biraz şans meselesi.