Yakından Bakış: Yeni KIA Sportage'ın Değişimi


13 Eylül 2021
213289 kez okundu
Yakindan Bakis: Yeni KIA Sportage Degisimi
Oto Hayat

 

Kaynak

Türkiye’de en beğenilen SUV’ler sıralandığında KIA Sportage yıllardan beri kendine yer bulmayı başarıyor. Özellikle rakiplerine göre çok daha fazla donanım barındırması ve sportif kullanıma olanak tanıması gibi nedenlerle araç uzun yıllardan beri beğeniliyor. Üstelik KIA’nın yenilenen logosu ve tasarım dili de KIA Sportage’ın 2021 modelinde kendini gösteriyor. Sizin için yeni KIA Sportage’ı inceledik.

2021 Model Yeni KIA Sportage’ın Tasarımı

EcoTour

Kaynak

Beşinci nesli ile karşımızda olan KIA Sportage, markanın yenilenen tasarım dili ile adeta yeniden doğmuş gibi görünüyor. KIA’nın yenilenen logosu, aracın kaputu ile ızgaralar arasında kalan ufak bir çıkıntıya eklenmiş. Böylece yeni tasarım dilinin en belirgin özelliği olan logo, öne çıkmayı başarıyor.

Aracın geometrik hatlara sahip ön far grubu, keskin dönüşleri ile karmaşayı önlüyor. Dışarıdan bakıldığında peteği andıran ızgara, krom renkli ızgara ile kaputtan ayrılıyor. Oldukça geniş olan ızgara, neredeyse aracın ön görüntüsünü kaplıyor. Krom ızgara ile far grubunun yakaladığı uyum ise aracın önden çok şık ve zarif görünmesini sağlıyor.

Ön kaputta yer alan sert hatlar, far grubundan başlayıp A sütununa kadar ilerliyor. Eğimli cam tasarımı ile birleşen kaput hatları, aracın rüzgar sürtünme katsayısını önemli ölçüde düşürüyor.

EcoTour

Kaynak

Biri çok yüksek ve biri çok düşük iki farklı bel çizgisine sahip olan araç, geniş gövdesinin gücünü yansıtıyor. Yandan bakıldığında aracın gövde renginden ayrılan B sütunu, güçlü görünümü destekliyor. Ayrıca aracın yan camları ile kapı arasında bulunan ince çıta neredeyse bagaj kapağına kadar uzanıyor.

Yeni KIA Sportage, 2021 modelinde bagaj kapağı ile entegre bir stop grubuna sahip. Yenilenen logo ise arka tarafta çok daha geniş bir alanda yer alıyor. Ayrıca alt tarafta ufak bir ızgara kısmı da bulunuyor.
Aracın içine baktığımız zaman ise ekranların oldukça geniş bir yer kapladığını söyleyebiliriz. KIA hem gösterge paneli hem de multimedya ekranında dijital ve yüksek çözünürlüklü ekranlardan yararlanıyor. Sürücü odaklı kokpit sayesinde multimedya ekranı tek elle kolayca kontrol edilebiliyor. Son olarak her zaman olduğu gibi iç tasarımda üst düzey kaplama ve döşemelere yer veriliyor.

2021 Model Yeni KIA Sportage’ın Donanımları

EcoTour

Kaynak

2021 model KIA Sportage’ın donanımları ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca Türkiye’de satılan KIA Sportage’lara genellikle Avrupa Birliği bölgesinden farklı donanımlar eklenip çıkarılabiliyor. Ancak Türkiye’de satılacak versiyonlarda bulunmasına kesin gözüyle bakılan bazı donanımlar söz konusu. Bunlar şöyle sıralanıyor:Gösterge paneli

  • Dokunmatik multimedya ekranı
  • Çift bölgeli otomatik klima
  • Apple CarPlay ve Android Auto destekleri
  • Elektrikli ve ayarlanabilir sürücü bel desteği
  • Isıtma ve soğutma özelliğine sahip koltuklar
  • Geri görüş kamera sistemi
  • Kablosuz şarj desteği
  • Hız sabitleyici
  • Akıllı hız sabitleyici
  • Kör nokta uyarı sistemi
  • Şerit takip asistanı
  • Yokuş kalkış ve iniş destekleri

Tabii ki bu özelliklerin donanım seviyelerine göre farklılaşabileceğini belirtmemiz gerekiyor.

2021 Model Yeni KIA Sportage’ın Teknik Özellikleri

EcoTour

Kaynak

KIA tarafından gelen bilgilere göre Sportage; benzinli, dizel, hibrit ve plug-in hibrit seçeneklerine sahip olacak. Şu an için 1.6 litrelik benzinli motorlar duyuruldu. Ayrıca dizel seçeneğinde de 2.0 litrelik CRDi motor tanıtıldı. Ancak aracın ülkemize 1.6 litrelik dizel motor ile geleceği düşünülüyor. Buna ek olarak 6 ileri manuel ya da 7 ileri otomatik vites seçenekleri de tanıtıldı. Hibrit ve plug-in hibrit motorlar ise henüz duyurulmadı.

2021 Model Yeni KIA Sportage’ın Fiyatları

2021 model KIA Sportage’ların yaklaşık 500 bin TL civarında bir fiyat ile satılacağını söyleyebiliriz. Tabii ki donanımlara göre bu fiyatlar artıp azalabilir. Ancak aracın ülkemize 2022 yılında gelmesi bekleniyor. Bu kadar beklemek istemiyorsanız da ikinciyeni.com araçları arasından kendinize uygun bir Sportage bulabilirsiniz.