Torpido gözünde olması gereken 5 şey!


13 Ekim 2022
254630 kez okundu
Torpido Gözünde Mutlaka Olması Gerekenler
Oto Hayat

Geniş ve genellikle kapağa sahip olmaları nedeniyle torpido gözleri sık sık depolama amacıyla kullanılıyor. Ruhsat ve telefon kartı gibi araç kullanırken yanınızda mutlaka bulunması gereken eşyaları, torpido gözünde bulundurmanız hem ceza gibi yasal işlemlerden kurtulmanızı hem de acil durumlarda kolayca hareket edebilmenizi sağlar. Sizin için torpido gözünde bulundurmanız gerekenleri sıraladık. 

 

1. Ruhsat

Aracınızın size ait olduğunu gösteren ve yanınızda olmaması durumunda cezai müeyyidelerle karşılaşmanıza neden olacak ruhsat, mutlaka torpido gözünde bulunmalıdır. Ancak ruhsatın torpido gözünde zarar görmeyecek şekilde yerleştirilmesi önerilir. Çünkü ruhsat herhangi bir nedenle küçük de olsa zarar görürse değiştirilmesi gerekir. 

 

2. Kaza Tespit Tutanağı

kaza-tespit-tutanagi

1 Nisan 2008 tarihinde yürürlüğe giren uygulama ile Maddi Hasarlı Trafik Kaza Tutanağı, kazaya karışan sürücüler tarafından doldurulabilir hale geldi. Böylece ufak bir kaza nedeniyle Zorunlu Trafik Sigortası ya da kasko işlemlerini başlatabilmek için saatlerce yolda bekleme, trafik polisi ya da jandarma çağırma gibi işlemler son buldu. Sigorta şirketinizin internet sitesi üzerinden ulaşabileceğiniz kaza tespit tutanağını, mümkünse birkaç kopya şeklinde çıkarıp torpido gözüne koymanızı öneririz.

 

3. Telefon Numaraları

Hayatın ne zaman ve ne getireceği hiçbir zaman bilinemez. Kendi telefonunuzda numaralar bulunsa da bir afet ya da kaza anında telefonunuz zarar görebilir ve ailenize ya da yetkili mercilere ulaşmanız gerekebilir. Bu nedenle afet ve acil durum gibi sorunlarla karşılaşmanız durumunda kolayca telefon numaralarını bulabileceğiniz bir telefon defteri hazırlamanızı öneririz. İlk olarak yakınlarınızın numarasını yazmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun dışında eklemeniz gereken bazı numaralar şunlardır:


  • İtfaiye: 110

  • Acil Servis: 112

  • Alo Trafik: 154

  • Polis İmdat: 155

  • Jandarma İmdat: 156

  • Orman Yangını: 177

  • Sağlık Danışma: 184

 

4. Şarj Aleti

sarj-aleti

Şarj aletleri, internetin ve telefonların hayatımızın neredeyse her alanına girmesiyle beraber torpido gözünde olması gerekenler arasında yer almaya başladı. Cep telefonunuzu araç içinde şarj edebiliyorsanız mümkünse birden fazla şarj aleti bulundurmanızı ve birini mutlaka torpido gözüne koymanızı öneririz. 

 

5. Fener

Acil durumlarla sadece gündüz değil, gece saatlerinde de karşılaşmanız olasıdır. Gece geç saatlerde bir acil durumla karşılaştığınız ya da lastiğinizi değiştirmeniz gerektiği zaman fener kullanmanız gerekebilir. Bu nedenle torpido gözünde mutlaka fener bulundurmalısınız.