En İyi Off - Road Arabaları


29 Eylül 2023
32661 kez okundu
En İyi Dağ / Off Road Arabaları
Oto Hayat

Araba sürmekten ekstra keyif alan sürücüler, off - road tarzı yolculuklara yönelebilir. Doğayı seven sürücülerin tutkusu olan off - road her araçla yapılamadığı için de bu spora uygun araçların tercih edilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda sizin için off - road araç önerileri hazırladık.

Önerilere geçmeden önce “Off - road nedir?” sorusuna da kısaca cevap verelim. 

Off - Road Ne Demek?

Off - road; arazi araçları ile doğada, engelli ve bozuk zeminlerde, zor koşullarda yol alma olarak tanımlanabilir. Off - road kelimesinin Türkçe karşılığı “yol dışı”dır. Yol dışı terimi, off - road tanımını da doğrudan karşılar. Çünkü off - road, yol olarak inşa edilmemiş yerlerde yapılan bir tür araç sporudur. Genellikle hobi olarak tercih edilen off - road, şehir içinde ve düzgün yollarda yapılamaz. 

 

Bu hobi tarzı spor için kullanılan güçlü araçlar genellikle off - road arabaları olarak tanımlanır. Dağ aracı veya arazi aracı olarak da isimlendirilebilir. Bu tarz araçları satın almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır. Şimdi, bu detaylara bakalım. 

Off - Road Aracı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Off - road araçlar için dikkat edilmesi gereken ilk nokta elbette arazi koşullarında gösterdiği performanstır. Arazi ve dağlık alanların bozuk, engebeli yollarında sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmeniz için seçtiğiniz aracın çekiş gücünün yüksek olması gerekir. Öyle ki arazi arabalarının ortak özelliklerinden biri de yüksek çekiş gücüdür. Yine de yeterli performansı alabilmek için 4WD ve AWD gibi çekiş sistemlerine sahip modelleri tercih etmelisiniz. 

 

Dağ arabalarında bulunan ortak özelliklerden biri de yerden çok yüksek olmalarıdır. Bu detaya siz de araç alırken dikkat etmelisiniz. Dağ yollarında çok fazla engel vardır ve hem alt kısmın zarar görmemesi hem de aracın takılmadan gidebilmesi için yüksek bir araç tercih etmelisiniz. 

 

Off - road yaparken uzun yola çıkacağınız için tercih edeceğiniz araçtaki lastiklere de çok dikkat etmelisiniz. Alacağınız araçta hem uzun yola hem de arazi şartlarına uygun lastikler olmalıdır. Büyük dişlere sahip lastiklerle farklı zeminlerde çekiş kaybı yaşamadan ilerleyebilirsiniz. 

En İyi Dağ (Off - Road) Arabaları

en-iyi-dag-arabalari


Doğal koşullarda ve yol dışında keyifli sürüş deneyimleri yaşayabilmek için bu deneyime uygun bir araç tercih etmelisiniz. Kendinize uygun aracı bulabilmek için en çok tercih edilen arazi araçlarına göz atabilirsiniz. İşte, keyifli bir off - road için araç önerileri ve bu araçların özellikleri:

Jeep Wrangler Rubicon

En iyi dağ arabası önerilerimizin ilk sırasında Jeep Wrangler serisinin Rubicon versiyonu yer alıyor. Wrangler Rubicon, klasik Jeep farları ve ön ızgarasıyla ikonik bir tasarıma sahip. Rock-trac 4x4 sistemi, Tru-lok kilitlenen diferansiyeller ve 32" arazi lastikleri, bu modeli off - road için uygun hale getiriyor. Ayrıca Jeep Wrangler Rubicon’da Euro 6d-Final 2.0L turbo şarjlı motor bulunuyor. Aracın sekiz vitesli bu motoru 400 tork kapasitesine ve 272 beygir gücüne sahip.

Suzuki Jimny

Suzuki, 4x4 araçlar konusunda öne çıkan bir marka olarak listemizde kendine yer buluyor. İlk olarak 1970 yılında üretilen ve Suzuki’nin ikonik modellerinden biri olan Jimny, dördüncü nesli ile de off - road tutkunlarının seçimleri arasında. Arazi ve dağlık bölgelere uygun olarak üretilen Jimny, kompakt tasarımı sayesinde şehir içinde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Araçta arazi takviyesine sahip değişken zamanlı dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor. Ayrıca  helezon yaylı 3 kollu sabit aks, üç geniş gövde açısı ve sağlam merdiven şasi, Jimny’i araziye uygun hale getiren özellikler arasında gösterilebilir. 

Ford Ranger

En iyi off - road araçları arasında Ford’un efsaneleşmiş modeli Ranger da yer alıyor. Pick up tarzı dağ arabası olan Ranger, yenilenmiş ve geliştirilmiş özellikleri ile neslini devam ettiriyor. Yeni Ford Ranger’ın arazi koşullarında avantaj sağlayan bazı özellikleri şöyle sıralanıyor:


  • Gelişmiş yeni e-4WD sistemi

  • 240 Volt ve 400 Watt’a kadar güç sağlayan yerleşik invertör

  • 800 mm su derinliğinde bile yoluna devam etme imkânı

  • 3.5 tona kadar çekme kapasitesi

  • 1 tona kadar taşıma kapasitesi

  • Turbo şarjlı EcoBlue 2.0L dizel motor ile 170 PS ve 405 Nm tork

  • 3.0L EcoBlue V6 dizel motor ile 240 PS ve 600 Nm tork

Toyota Land Cruiser Prado

Toyota’nın arazide yüksek performans gösteren birkaç modeli mevcut. Bunlardan öne çıkan model ise Land Cruiser Prado. Toyota Land Cruiser serisinin en yeni modellerinden biri olan Prado; 4x4 çekiş gücü, 2,8L dizel motor ve 204 PS güç ile off - road sevenlerin tercihleri arasında. Sudan geçme yüksekliği 700 mm olan araç, 42 derece tırmanma ve yanal eğim açısına sahip. Ayrıca Prado’da bulunan araç altı arazi monitörü ve araç denge kontrol sistemi (VSC) de sürücülere arazilerde avantaj sağlıyor. 

Land Rover Defender 110

Land Rover Defender 110, sade dış tasarımıyla dikkat çeken bir arazi taşıtı. Markanın “en güçlü Defender versiyonu” olarak tanıttığı Defender 110, zor koşullar için özel olarak tasarlanmış. Hareket halindeyken 168 kg, park halindeyken 300 kg olan tavan taşıma kapasitesiyle geceyi arazide geçirmek isteyenler için de kullanışlı. 3.500 kilograma kadar çekme kapasitesi bulunan Land Rover Defender 110, gelişmiş çekme asistanı ile römork üzerindeki kuvveti otomatik olarak ayarlıyor. Ayarıca aracın 900 milimetrelik sudan geçme mesafesi bulunuyor. 

En İyi Kamp Arabaları

en-iyi-kamp-arabalari

 

Off - road araçları, genellikle kampçılar ve gezginler tarafından da tercih edilir. Fakat sürekli off - road yapmak yerine sıkça kampa gidiyorsanız pick up tarzı arazi araçları sizin için daha uygun olacaktır. En iyi kamp arabası önerilerimiz ise şöyle:


  1. Mitsubishi L200

  2. Mercedes Benz X 250D

  3. Volkswagen Amarok

  4. Nissan Navara

  5. Toyota Hilux

  6. Isuzu D-Max

  7. Renault Alaskan

  8. Jeep Gladiator

  9. Chevrolet Silverado

  10. SsangYong Musso Grand

Off - Road Arazi Aracı Fiyatları

Off - road araba fiyatları, otomobillere ve klasik SUV’lere göre daha yüksektir. Çünkü arazi araçları her açıdan daha güçlü ve dayanıklı olarak tasarlanır. Dolayısıyla bu araçları satın almadan önce detaylı bir fiyat araştırması yapmanız gerekir. İhtiyacınıza en uygun araçları özelliklerine ve fiyatlarına göre karşılaştırarak karar vermelisiniz. 

Avantajlı fiyatlarla ikinci el off - road arazi aracı satın almak için de ikinciyeni.com’u ziyaret edebilirsiniz.