Dünyanın En Pahalı 5 Arabası


01 Ağustos 2022
311595 kez okundu
Dünyanın En Pahalı 5 Araba Markası ve Modeli - İkinciyeni Blog
Oto Hayat

Ucuz ve düşük yakıt tüketimine sahip ya da fiyat/performans açısından başarılı araçlar, yıllardan beri listeleniyor. Peki, dünyanın en pahalı arabası ya da arabaları hakkında neler biliyorsunuz? 

 

Sizin için pahalı arabalar arasında bile fiyatları dudak uçuklattırmayı başaran dünyanın en pahalı araba modellerini ve öne çıkan özelliklerini bir araya getirdik. 

Bugatti La Voiture Noire

bugatti-la-voiture-noire

 

Dünyanın en pahalı arabası ya da dünyanın en lüks arabası gibi bir liste yapılacaksa 2022 itibarıyla kuşkusuz ilk sırayı Bugatti La Voiture Noire alıyor. 18 milyon doları aşan satış fiyatı ile adeta bir servet eden araç, 8 litrelik devasa bir motora sahip. 

 

W16 yani W tipi 16 silindire sahip bir motordan beslenen araç, 4 turbolu ve 1500 beygir güç üretebiliyor. Ayrıca üretebildiği tork değeri ise 1600 Nm. Yani dünyanın en lüks arabası veya en pahalı otomobili olma unvanının yanı sıra en güçlü otomobillerden de biri. 

Pagani Zonda HP Barchetta

pegani-zonda-hp-barchetta

 

Dünyanın en pahalı arabaları listesinde 2022 itibarıyla 2. sırayı almayı başaran Pagani’nin Zonda HP Barchetta modeli, 16-17 milyon dolar bandında bir satış fiyatına sahip. Ayrıca görünüm olarak araç, adeta bilim kurgu filmlerinden fırlamışa benziyor. 

 

V12 motora sahip olan araç, 789 beygir güç üretebiliyor. Öhlins marka süspansiyonlara ve güçlü fren kaliperlerine sahip olan araç, gücünün yanı sıra oldukça konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Bugatti Centodieci

pagani-zonda-hp-barchetta

 

Bugatti’nin bir başka devi olan Centodieci, 10 milyon dolar bandında bir satış değerine sahip. Dünyanın en pahalı araçları arasında yer alan otomobil, bir zamanlar dünyanın en hızlı otomobili olan EB110’un yeniden yorumlanması ile ortaya çıkmış. 

 

Bugatti, görünümüyle büyülemeyi başaran aracın gücünü de oldukça üst düzey seviyede sunuyor. 8 litrelik W16 motor ile çalışan araç, 1588 beygir güç üretebiliyor ve 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ile çalışıyor.

Koenigsegg CCXR Trevita

koenigsegg-ccxr-trevita

 

Pek bilinmeyen otomobil markalarından biri olan Koenigsegg tarafından 2010 yılına kadar üretilen otomobil, günümüzde sadece ikinci el olarak bulunabiliyor. İsveçli markanın ürettiği otomobil, görünüm olarak spor otomobiller arasında biraz eskiymiş gibi dursa da 2 kapılı tasarımı ile birçok kişiyi büyülemeyi başarıyor. 

 

4,8 litrelik benzinli bir motora sahip olan araç, arkadan itişli ve tam ortasında motor yer alıyor. Yere oldukça yakın olan araç, bu sayede oldukça yüksek bir sürate ulaşabiliyor. Araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,9 saniyede ulaşıyor.

Lamborghini Sian

EcoTour

 

Lamborghini’nin başarılı aracı Sian, 2019 yılında tanıtılan hibrit bir otomobil. Sadece 63 adet üretilen otomobil, 4 milyon dolara satılıyor. Araç, 6,5 litrelik L539 V12 motora sahip. Ayrıca içerisinde yer alan elektrikli motorla beraber oldukça yüksek bir çekiş gücüne ulaşabiliyor. 

 

Dünyanın en pahalı otomobillerinden biri olmayı başaran Sian, 818 beygir güç üretebiliyor ve 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,8 saniyede ulaşıyor. 

Bonus: Rolls Royce Modelleri

Dünyanın kişiselleştirilebilir otomobiller konusunda en iyi markalarından biri olan Rolls Royce, aynı zamanda dünyanın en pahalı araçlarından bazılarını satıyor.

 

Otomobiller, özelleştirilerek baz fiyatlarının çok daha üstüne çıkabiliyor. Bu nedenle listede yer alan birçok araç, aslında Rolls Royce modellerinden daha ucuza satılıyor.