Fiat Topolino Artık Türkiye'de: Topolino Fiyatı ve Özellikleri


09 Mayıs 2024
4771 kez okundu
Fiat Topolino Fiyatı ve Özellikleri - İkinciyeni Blog
Oto Bellek

Fiat, yeni %100 elektrikli aracı Topolino’yu Türkiye’de de satışa sundu. Şık ve kompakt tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Topolino, iki farklı versiyonuyla yollara çıktı. Şehir içi kullanım için ideal özelliklere sahip olan araç, menzil ve hız konusunda da yeterli imkân sunuyor. Peki, Topolino fiyatı ne kadar ve öne çıkan özellikleri neler?

Fiat Topolino Hangi Özellikleri ile Öne Çıkıyor?

Fiat Topolino’yu dikkat çekici yapan özelliklerin başında tasarımı geliyor. Citroen Ami ile aynı platformu kullandığı için benzerlik gösteren araçta Fiat’ın kendine özgü dokunuşlarını görmek mümkün. Mint yeşili renge ve vintage çizgilere sahip araç, %100 elektrikli olmasıyla da ilgi çekiyor. 

 

Topolino’nun 4 saatten kısa sürede şarj olma imkânını, 75 kilometreye varan menzilini ve 45 km/s olan maksimum hızını öne çıkan özellikleri olarak sıralayabiliriz. Panoramik cam tavana sahip aracın Plus paketinde ekstra arka taşıma ünitesi, ön konsol saklama alanı ve gümüş detaylı aynalar da yer alıyor. 

 

Kompakt bir şekilde tasarlanan Fiat Topolino; 1.530 mm yüksekliği, 1.400 mm genişliği ve 2.535 mm uzunluğu ile dikey park imkânı sunuyor. Önden çekişli bu modelde otomatik şanzıman bulunuyor. 100 kilometrede 7,2 - 8 kWh arası enerji tüketen araç, hızlı şarj olma özelliği ile de pratik olarak değerlendirilebilir.  

 

Fiat Topolino’nun öne çıkan tüm özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

 

Fiat Topolino Özellikleri

Menzil

75 km

Maksimum Hız

45 km/s

Motor

6 kW Elektrikli Motor

Elektrik Tüketimi

7,2 - 8,0 kWh/100 km

Maksimum Güç

6 kW - 8,2 HP

Batarya

5,4 kWh Lityum İyon

Güç Tipi

Elektrikli

Şanzıman Tipi

Otomatik

Çekiş Tipi

Önden

Genişlik

1400 mm

Uzunluk

2535 mm

Yükseklik

1530 mm

Topolino Nasıl Şarj Edilebilir?

EcoTour

Görsel Kaynak

 

Fiat Topolino, evde elektrikli araç şarjı imkânı ile kullanıcılara kolaylık sunuyor. Araç, ev tipi 220V prizlere uygun standart bir fişe sahip. Bu sayede kullanıcılar Topolino’yu evde kullandıkları prizlerle şarj edebiliyor. Ayrıca aracın hızlı şarj özelliği de standart. Yani ev tipi prizde bile %100 doluluğa 4 saatten kısa sürede ulaşıyor. 

Topolino Kime Hitap Ediyor?

Fiat Topolino, şehir içi ulaşımda elektrikli araba kullanmak isteyen kişilere hitap ediyor. 2 koltuklu olmasından dolayı kalabalık ailelere uygun olmayan bu araç, tek başına yolculuk yapmayı sevenler için ideal. Ayrıca Topolino, L6 sınıfında bir araç. Bu özelliği dolayısıyla 16 yaşından büyükler, B1 sınıfı ehliyet ile Topolino’yu kullanabilirler. Yani bu araç için B sınıfı araba ehliyeti zorunluluğu bulunmuyor. 

Fiat Topolino 2024 Fiyatı Nedir?

Topolino, ülkemizde standart paketi ve ek özelliklere sahip Plus paketi ile satışa çıktı. Tek renk ile satışa sunulan aracın panoramik cam tavanı her iki versiyonda da mevcut. Ayrıca Fiat, Topolino modeli için internetten satış imkânı da sunuyor. Yani Topolino’yu internetten de sipariş edebilirsiniz. 

 

2024 Fiat Topolino fiyatları ise şu şekilde:


  • Topolino 6 kW/8 HP - 5.5kWh: 449.900 TL 

  • Topolino PLUS 6 kW/8 HP - 5.5kWh: 479.900 TL

  •  

Fiyatlar, marka tarafından açıklanan ve 2024 Nisan - Mayıs dönemi için geçerli olan anahtar teslim fiyatlarıdır.


Uygun fiyatlı Fiat marka araçlar için ikinciyeni.com’u ziyaret edebilir, ikinci el Fiat araçları güncel ekspertiz raporlarını inceleyerek iade garantili bir şekilde satın alabilirsiniz.