Türkiye'de Satılan BYD Modelleri ve Fiyatları


15 Kasım 2023
48158 kez okundu
2023 BYD Araç Özellikleri ve Fiyatları
Oto Bellek

Görsel Kaynak

Son zamanlarda Türkiye’de adı duyulmaya başlayan BYD markası, ürettiği elektrikli otomobillerle ülkemizde yaygınlaşıyor. 1995 yılında kurulan Çin merkezli firma, 2023 yılından itibaren Türkiye’de araç satışına başladı. Şimdi, Türkiye’de satılan BYD araçlara ve BYD elektrikli otomobil fiyatlarına yakından bakalım.

BYD Atto 3 Özellikleri ve Fiyatı

EcoTour


Görsel Kaynak


Türkiye’de satışa çıkan ilk BYD marka otomobil olan Atto 3, uzun menzili ve hızlı şarj süresiyle dikkat çekiyor. 2023 itibarıyla Türkiye’de satışa sunulmuş tek BYD modeli olan Atto 3, tasarımı ve özellikleriyle gelecekteki modellerin habercisi konumunda bulunuyor. 

BYD Atto 3 Özellikleri

420 kilometre sürüş menzili bulunan BYD Atto 3, hızlı şarj modunda 29 dakikada %30’dan %80 doluluğa ulaşabilen bir bataryaya sahip. Tasarımıyla öne çıkan BYD modellerinden biri olan Atto 3’ün ön kısmındaki LED ışık çizgisi, araca etkileyici bir hava katıyor. Kullanıcı dostu fonksiyonları içerisinde barındıran şık iç mekânı ise yolculuğu daha keyifli bir hale getiriyor. 

Atto 3 modelinde, otomobilden önce batarya üretiminde dünya markası haline gelmiş BYD tarafından üretilen Blade batarya kullanılıyor. Araçta bulunan 8’i 1 arada elektrikli motor da ayrıca dikkat çekiyor. BYD, VCU, BMS, MCU, PDU, DC-DC kontrol cihazı ve yerleşik şarj cihazı ile tahrik motoru ve şanzımanı olmak üzere 8 temel bileşen içeren motor, enerji verimliliğini önemli ölçüde artırıyor. 

Öne çıkan BYD Atto 3 teknik özellikleri ise şöyle:

BYD Atto 3 Teknik Özellikler

Motor tipi

Kalıcı mıknatıslı senkron motor

Maksimum güç 

150 kW

Maksimum tork

310 Nm

Maksimum hız

160 km/s

0-100 km hızlanma süresi

7,3 km/s

Batarya tipi

BYD Blade batarya (LFP)

Batarya kapasitesi

60,48 kWsa

Karma sürüş menzili

420 km

Şehir içi sürüş menzili

565 km

Karma enerji tüketimi

15,6 kWsa/100 km

Şehir içi enerji tüketimi

1,20 kWsa/100 km

7 kW 1 fazlı AC şarj süresi (%0 - %100)

9 saat 42 dakika

11 kW 3 fazli AC şarj süresi (%0 - %100)

6 saat 30 dakika

150 kW DC şarj süresi (%10 - %80)

44 dakika

150 kW DC şarj süresi (%30 - %80)

29 dakika

150 kW DC şarj süresi (%0 - %80)

80 dakika

BYD Atto 3 Fiyatları

BYD Atto 3, Türkiye’de sadece bir versiyonuyla satışa sunuluyor. Kar beyazı, dağ grisi, sörf mavisi, dinamik kırmızı ve keşif yeşili olmak üzere 5 farklı renk seçeneği bulunan aracın fiyatı şöyle:


  • BYD Atto 3 150 kW 60.48 kWh Design: 1.590.000 TL

BYD Han EV Özellikleri ve Fiyatı
EcoTour

Görsel Kaynak

Yeni nesil sürüş deneyimi sunan BYD Han EV, yüksek performans gösteren güçlü motoruyla dikkat çekiyor. Menzil ve hız konusunda sürücüleri tatmin etmeyi başaran BYD Han, lüks sedan tasarımıyla göze çarpan bir elektrikli otomobil olarak karşımıza çıkıyor. 

BYD Han EV Özellikleri

BYD Han, dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip çift motoruyla dikkat çekiyor. 521 km sürüş menzili bulunan araç, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,9 saniyede ulaşıyor. AWD sistemiyle kolay kontrollü bir sürüş deneyimi sunan BYD Han EV’nin sürücü odaklı geniş ve rahat bir iç mekânı bulunuyor. 

Araçta bulunan ve “dünyanın en güvenli pili” etiketiyle tanıtılan batarya da BYD markası tarafından üretiliyor. Bosch markasına ait ve fren tepki süresini azaltan IPB akıllı entegre fren kontrol sistemi ile donatılan Han EV, bu özelliğiyle de güvenlik seviyesini artırıyor. 

BYD Han EV Fiyatları

Türkiye’de satılan BYD modelleri arasında bulunmayan Han EV, markanın yaptığı duyuruya göre 2024 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde satışa çıkacak. Bu nedenle BYD Han EV fiyat listesi ile ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı. 

BYD Seal Özellikleri ve Fiyatı
EcoTour

Görsel Kaynak

BYD markasının en çok ses getiren modellerinden biri olan Seal, ödüllü tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 2023 iF Design Award (iF Tasarım Ödülü) sahibi BYD Seal, şık tasarımının yanında motor özellikleri, uzun menzili ve yüksek batarya performansıyla da öne çıkıyor. 

BYD Seal Özellikleri

Elektrikli BYD Seal, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,8 saniyede çıkıyor ve bu özelliğiyle sınıfındaki birçok modeli geride bırakıyor. 570 km WLTP karma sürüş menzili bulunan araçta uzun ömürlü ve 82.5 kWs kapasiteli Blade batarya yer alıyor. Yüksek hızlı şarj özelliği bulunan bu batarya, 150 kW DC şarj ile 26 dakika içerisinde %30 doluluktan %80 doluluğa ulaşıyor. 

BYD Seal’in U şeklinde kademeli olarak yerleştirilmiş farları, stereo efektli bir aydınlatma sağlıyor ve sürücünün yolu daha rahat görmesine imkân tanıyor. Orta konsolunda 15,6 inç döndürülebilir dokunmatik multimedya ekran bulunan Seal, sürücülere keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor. 

BYD Seal’in dikkat çeken diğer özellikleri ise şöyle:


  • Panoramik cam tavan

  • HIFI Dynaudio Premium Sound ses sistemi ve 12 hoparlör

  • Ergonomik ve sportif koltuklar

  • 400 litrelik geniş bagaj hacmi

  • 53 litrelik kapaklı saklama alanına sahip ön bagaj

  • 390 kW'lık yüksek performanslı 8’i 1 arada elektrik motoru

  • iTAC (Akıllı Tork Adaptasyon Kontrolü) sistemi

  • Sürüş menzilini artıran yüksek verimli ısı pompası

BYD Seal Fiyatları

Açıklanan BYD fiyatları arasında Seal modeliyle ilgili bir bilgi bulunmuyor. Bunun sebebi, Seal’in de 2024’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak modeller arasında olması. Dolayısıyla BYD Seal fiyatları, aracın ülkemizde satışa sunulmasıyla birlikte açıklanacaktır. 


Hem Türkiye’de hem de dünyada birçok marka, yeni elektrikli modellerini tanıtmaya devam ediyor. Sürücüler de hızla elektrikli araçlara yönelmeye başladı. Eğer siz de bir elektrikli arabaya sahip olmak istiyorsanız ihtiyaç duyduğunuz bilgilere “Elektrikli Otomobil Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.