Otomobil Tutkunları İçin En İyi Otomobil Simülasyon Oyunları


13 Eylül 2021
242885 kez okundu
Otomobil Tutkunları İçin En İyi Otomobil Simülasyon Oyunları
Oto Hayat

Son dönemde yıldızı iyice parlayan simülasyon oyunları, gerçek hayatta deneyimleme imkanı bulamayacağımız uygulama ve duyguları yaşamamıza olanak tanıyor. Bu oyun türü içerisinde en çok rağbet gören alt türlerden biri ise otomobil simülasyonları. Bir F1 aracının kokpitine geçip Avusturya GP’sini yaşamanıza veya tır ile kilometrelerce seyahat etmenize olanak tanıyan otomobil simülasyon oyunları, belki de hayallerinizi gerçekleştirmeniz için en büyük yardımcınız olabilir. Bu nedenle sizin için en iyi otomobil simülasyon oyunlarını bir araya getirdik.

En İyi Otomobil Simülasyon Oyunları

EcoTour

Araç simülasyonlarında genellikle iki farklı tür bulunuyor. Bunlardan ilki “açık dünya” olarak ifade edebileceğimiz oyunlar; yani etrafı dilediğiniz gibi gezebilir veya görevleri tamamlayarak yapımcının belirlediği hikaye içerisinde ilerleyebileceğiniz oyunlar. İkinci tür ise “yarış” oyunları olarak tanımlanıyor. Burada da genellikle belli bir pistte hareket ediyorsunuz ve yarışı 1. sırada tamamlayıp rakiplerinizi geride bırakmaya çalışıyorsunuz.

Ayrıca F1 gibi özel kuralları olan organizasyonların oyunlarında, rakiplerinizi geçmenizin yanı sıra kurallara da uymanız gerekebiliyor. Kurallara uymamanız durumunda yarışı birinci bitirseniz bile gerçekte olduğu gibi ceza puanları veriliyor ve “finish” süreniz uzadığı için podyumda altın madalyaya ulaşamıyorsunuz.

Hem açık dünya hem de yarış türünde sizin için listelediğimiz en iyi simülasyon oyunları ise şöyle:

  • Forza Horizon 4
  • Euro Truck Simulator 2
  • Need for Speed Heat
  • F1 2020

Hazırsanız en iyi simülasyon oyunlarının detaylarına geçelim.

Forza Horizon 4


Dünyanın en çok satan simülasyon oyunları arasında yer alan Forza Horizon 4’ün dağıtımı, Microsoft’un sahibi olduğu Xbox Game Studios tarafından yapılıyor. Ayrıca oyunun geliştiricisi de Xbox Games Studios’un alt kuruluşu olan Playground Games. 450’den fazla aracı özelleştirip kullanabileceğiniz Forza Horizon 4, satın almak istediğiniz araçları deneyimlemenize olanak tanıyacak türde bir oyun. Eğer günlük hayatta gördüğünüz araçlarla yarışmak istiyorsanız Forza Horizon 4 tam size göre.

Euro Truck Simulator 2



Piyasaya çıktığı 2012 yılından itibaren en sevilen oyunlardan biri olmayı başaran Euro Truck Simulator 2 veya kısaltması ile ETS 2’de, kendinizi Avrupa’nın bir ucundan diğer ucuna giderken bulacaksınız. Bir tır simülasyonu olan ETS 2, aracınızla bir yerden başka bir yere yük taşımanıza olanak tanıyor. Taşıdığınız yüklerle para kazanabiliyor ve bu paralarla da devasa tır filoları kurabiliyorsunuz.

Oyunun birçok kişi tarafından sevilmesinde en önemli nedenlerden biri ise gerçek yolların kullanılması. Yani devasa bir açık dünya içerisinde Almanya otobanlarını veya Orta Avrupa’nın zor şartlardaki geçitlerini yakından deneyimleyebiliyorsunuz. Ayrıca “Road to the Black Sea” ile Türkiye haritasını da oyuna dahil edebilirsiniz. Buna ek olarak çeşitli kullanıcıların geliştirdiği özel Türkiye haritaları da bulunuyor. Böylece Trakya’nın ayçiçeği tarlalarıyla kaplı yollarını veya İstanbul trafiğini deneyimleyebiliyorsunuz.

Need for Speed Heat



Yılların eskitemediği serilerden biri olan Need for Speed, sevilen oyunu Heat ile karşınızda. Need for Speed Heat ile seçkin bir sokak yarışçısı olma yolunda kendinizi sınayabilirsiniz. Onlarca farklı aracın yer aldığı oyunda özel araç modelleri de sizi bekliyor. Bir yandan rakiplerinizi ekarte etmeye çalışırken diğer yandan da görevi kötüye kullanan polislerle mücadele edeceksiniz.

F1 2020



Her yıl güncellenen ve kendini giderek geliştiren F1 Serisi, 2020-2021 F1 sezonunda yeni oyunuyla büyük bir hayran kitlesini kendine çekmeyi başardı. Özel lazer ve kamera teknolojileri ile F1 pistlerinin birebir kopyalarının bulunduğu oyun, F1 kurallarının tamamına uymanızı istiyor. F1 2020 ile Formula 1 pistlerinin heyecanını, rekabetini ve eğlencesini tadabilirsiniz.

Kısacası F1 2020 veya ETS2 ile gerçek hayatta belki de hiç deneyimlemeyeceğiniz hisleri yaşayabilir ya da otomobillere bakış açınızı değiştirebilirsiniz. Tüm bunları yaparken de hem eğlenebilir hem de rekabetin tadını çıkarabilirsiniz.